Agenda en bref

01/12/2019 > 30/08/2020

Exposition: "Le Propulseur"

Musée du Malgré-Tout

02/02/2020 > 03/01/2021

Exposition: "Sabots ! une histoire...

Ecomusée du Viroin

04/02/2020 > 05/05/2020

Exposition: "Les petits formats sortent de leur réserve"

Musée du Petit Format

08/02/2020 > 01/03/2020

Programme des festivités carnavalesques 2020

Viroinval
Bookmark and Share

Permanente wandelroutes "La Viroinvaloise"

Permanente wandelroutes "La Viroinvaloise"

Vieille Eglise , 5
5670   Nismes

Telefoon   060/31 16 35
E-mail   tourisme.viroinval@skynet.be

Type d'activité:

LA VIROINVALOISE

125 of 175 km puur plezier !

??

Viroinval is trots om één van de mooiste bewegwijzerde wandelnetwerken van Wallonië voor te stellen: 37 wandelroutes in lus waarvan de vertrekpunten telkens in één van de 8 mooie dorpjes die de gemeente rijk is liggen, voor een totaal van 300km!

Ieder jaar kunt u in de Dienst voor Toerisme van Viroinval de jachtkalender verkrijgen met de gesloten bewegwijzerde wandelroutes of u kunt hem downloaden via onze site.  Dit steeds vanaf half-september.

De door u gewandelde kilometers konden niet vastgelegd worden in de wandelboekjes van de wandelaars die bij de wandelfederaties zijn aangesloten.  Hierdoor is het concept van “LA VIROINVALOISE” geboren.

23 van de 37 bewegwijzerde wandelroutes zijn uitgekozen geweest voor het vormen van « LA VIROINVALOISE », die een totaal vormt van 175km.  Het is ook mogelijk om maar 16 van deze gekozen routes af te leggen.  Deze vormen dan een totaal van 125km. (Zie onderaan welke routes hierin zijn opgenomen).

Deze 23 wandelroutes zijn op heden erkend door de Belgische Franstalige Federatie van Populaire Wandeltochten, wat toelaat deze ook te laten optekenen in de wandelboekjes en het verkrijgen van een officiële stempel van de FFBMP.

De wandelroutes van « LA VIROINVALOISE » zijn het hele jaar toegankelijk en realiseerbaar in de volgorde die u zelf wilt.

Bij de Dienst voor Toerisme van Viroinval kunt u een controlekaart (2,50€) en een wandelgids (6,00€) verkrijgen.  Eveneens kunt u hier ook een wandelkaart aanschaffen voor de prijs van 8,00€.

Er bestaat zelfs een patch en een T-shirt van « LA VIROINVALOISE ».

?? Inlichtingen :

  • De wandelroutes van « La Viroinvaloise » zijn gedurende het ganse jaar geopend.  Kinderen jonger van 12 jaar dienen altijd vergezeld te worden.
  • De wandelroutes (van 4 tot 11 km) zijn zodanig aangelegd dat ze door zowel jong als oud zonder veel problemen kunnen worden afgelegd.  Ieder kiest de volgorde waarin hij of zij deze wenst af te leggen en zo alle mooiste hoekjes van de 8 dorpjes van onze gemeente kunt ontdekken .
  • Het is essentieel om de wandelgids en de controlekaart aan te schaffen voor het volbrengen van de wandelingen om zo de stempel van de FFBMP-IVV te behalen.  Enkel de controlekaart is noodzakelijk voor het vervolledigen van deze wandelroutes.
  • Door de aankoop van een wandelgids en/of een controlekaart, verklaart de deelnemer zich aan de regels te houden van de Féderation Francophone Belge des Marches Populaires.
  • De permanente wandelroutes « La Viroinvaloise » zijn verzekerd voor burgelijke aansprakelijkheid.  Deze verzekering is enkel geldig voor de bewegwijzerde wandelpaden die opgenomen zijn in de wandelgids.
  • Voor de jachtperiode worden de sluitingsdatums voor de desbetreffende wandelroutes kenbaar gemaakt aan de wandelaars.
  • De organisatie van de permanente wandelroutes wordt verzekerd door « Les Marcheurs de Hautes Roche à Dourbes » in samenwerking met  l'Office du Tourisme de Viroinval en l'asbl ICARE.
  • Alle inlichtingen over deze wandelroutes en overnachtingen kunne verkregen worden bij de Dienst voor Toerisme van Viroinval.
  • De wandelgids kan verkregen worden bij de Dienst voor Toerisme van Viroinval(OTV) voor de prijs van 6 € ; de controlekaart voor de prijs van 2,50 €. Ze kunnen ook via de post verstuurd worden na storting van het bedrag (kaart + verzendkosten) op rekeningnummer 360-0860929-60 van de Dienst voor Toerisme van Viroinval.
  • De laatste stempel voor de kaarten van IVV en de wandelboekjes kunnen eveneens bij de Dienst voor Toerisme van Viroinval verkregen worden tijdens de openingsuren.

??

Langues parlées

Français
Néerlandais

Tarifs

De bewegwijzerde wandelroutes zijn gratis toegankelijk, om deel te nemen aan "La Viroinvaloise" dient u echter een controlekaart (2,5€) te kopen bij de Dienst voor Toerisme van Viroinval.