Toerismekantoor
U bent hier: Home / Ontspanning / Toerisme / Toerismekantoor / Ontdekken / Acht dorpen en twee gehuchten / EDEN - European Destinations of Excellence

EDEN - European Destinations of Excellence

EUROPEAN DESTINATIONS OF EXCELLENCE - NETWERK WALLONIË
ONTDEK 8 MODELLEN VAN DUURZAME TOERISTISCHE ONTWIKKELING IN BELGIË, TUSSEN DE MEER DAN 100 IN HEEL EUROPA...

In 2006 lanceerde de Europese Commissie een project om verantwoord toerisme te promoten en de landen van de Unie aan te zetten om duurzame alternatieven uit te werken in hun toeristische politiek. Het initiatief EDEN – European Destinations of Excellence – was geboren. Zes Waalse bestemmingen zijn erkend als “European Destinations of Excellence” in BELGIË. Zij hebben samen een lokaal netwerk gevormd onder de naam EDEN+, om zich beter bekend te maken bij het publiek.
 

This feature requires cookies acceptation.
Review your cookies preferences.

 

DURBUY, een stadje op het platteland.

LAUREAAT 2007
DURBUY is gelegen in het zuiden van België. In 2007 werd DURBUY de titel van Beste Europese Plattelandsbestemming in opkomst toegekend. DURBUY, gelegen in het zuiden van BELGIË aan de voet van de Ardennen, biedt alle voordelen van het plattelandsleven en een uitgebreid netwerk van natuurpaden door ongerepte bossen.

ATH, de stad van de reuzen.

LAUREAAT 2008
Aat bevindt zich in het westen van BELGIË. In 2008 werd Aat de titel van Europese Toeristische Topbestemming in de categorie immaterieel erfgoed toegekend. Deze Belgische plaats heeft een prachtig oud stadscentrum waar een middeleeuws festival met een maskerade-optocht van reuzen wordt gehouden. Aat wordt omringd door natuurgebieden rond de loop van de Schelde.

VIROINVAL, het groene land.

LAUREAT 2009
Het natuurpark van VIROINVAL ligt in het Zuidwesten van BELGIË. In 2009 werd VIROINVAL de titel van Europese Toeristische Topbestemming in de categorie beschermde gebieden toegekend. Het natuurpark staat garant voor prachtige landschappen en flora en fauna met amper tot geen geluidshinder. De enige bedrijvigheid eigen aan de regio is landbouw en de lokale gemeenten hebben zich er het afgelopen decennium op toegelegd toeristen aan te trekken die belangstelling hebben voor de geschiedenis van de streek. U kun er ook genieten van de uitstekende plaatselijke keuken waarbij natuurlijke producten centraal staan.

LES LACS DE L'EAU D'HEURE, Ardennen en strand op één plaats!

LAUREAAT 2010
De in Zuidwest-België gelegen Meren van de Eau d'Heure vormen een verborgen schat in EUROPA. Ze zijn deels kunstmatig aangelegd en deels kostbaar natuurlijk erfgoed. Het is een ideale plek voor een vakantie aan het water: je kan er zwemmen, roeien, kajakken, windsurfen en andere activiteiten ondernemen. Maak zeker ook een spannende tocht in de ‘Red Rouge', een amfibische bus voor op het land en in het water.

MARCHE-EN-FAMENNE, de passie voor erfgoed

LAUREAAT 2011
MARCHE-EN-FAMENNE ligt in het Waalse Gewest, tussen de valleien van de Lesse en de Ourthe. Deze herboren stad in de directe omgeving van BRUSSEL, MAASTRICHT en LUIK is vandaag de dag een bloeiende economische zone. De gemeente bestaat uit de stad MARCHE en 12 omliggende dorpen. De combinatie van plattelandstradities en een levendig stadsgevoel zorgt voor een unieke mix van oud en nieuw. MARCHE staat bekend om zijn fraaie architectuur, musea en historische kerken. Een wandeling door het oude stadscentrum is een echte aanrader en de ideale manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van de regio.
Gelegen te midden van drie natuurgebieden (de FAMENNE, de ARDENNEN en de CONDROZ) biedt het gebied eveneens tal van mogelijkheden om uzelf aan het stadsleven te onttrekken. Fietsen en wandelen zijn slechts twee van de vele opties voor wie een actieve vakantie wil.

OTTIGNIES - LOUVAIN-LA-NEUVE, Studenten- en voetgangersstad.

LAUREAAT 2013
OTTIGNIES-LOUVAIN-LA-NEUVE is een unieke bestemming. Een gastvrije en culturele stad met een levendige en studentvriendelijke atmosfeer die leuk is om in te winkelen. Sinds 2006 is OTTIGNIES-LOUVAIN-LA-NEUVE tevens een 'Handycity', waarmee de inzet van stad om de toegankelijkheid voor gehandicapten te vergroten wordt onderstreept. LOUVAIN-LA-NEUVE bruist van leven en activiteit. Het biedt de charme van het landleven gecombineerd met stedelijke voordelen dankzij de toegankelijkheid, musea, theaters, winkels en het sportcentrum, alsmede de gezellige markten, de verkeersvrije straten en groene paden.

WAIMES en zijn lokale gastronomie.

LAUREAAT 2015

LA LOUVIÈRE, Cultuur aan de oever.

LAUREAAT 2018
 

Link naar de site van EDEN (site internet)

 

Document acties