Toerismekantoor
U bent hier: Home / Ontspanning / Toerisme / Toerismekantoor / Verkennen / Attracties & Animaties / Stoomtrein van de 3 Valleien
Nieuwsafbeelding - klik om de volledige afbeelding te bekijken

Stoomtrein van de 3 Valleien

De Lijn Mariembourg - Olloy - Treignes

De locomotievenloods van Mariembourg in rotondevorm is de laatste van zijn soort in België die nog actief, herbergt gerestaureerd spoorwegmateriaal.  Rondom wordt u als bezoeker een uitzonderlijk zicht aangeboden op de wereld van de sporen, door middel van de stille getuigen die bijna gedurende een eeuw de rijkdom van onze streek waren.  
Tot in Treignes volgt het konvooi het oude tracé van het vroeger bedrijf van de Spoorweg Tussen Samber-en-Maas langsheen Nismes, Olloy-sur-Viroin en Vierves.  De vele romantische paadjes, de grijze en ardoise gesteentes, vele melodische namen doen je de tijd vergeten.  Doe uzelf een plezier!  Bied uzelf een “Retro”-ticket aan voor een onvergetelijke herrinering...  Reis doorheen de “Drie Valleien”.  Via één van de mooiste spoornetwerk-museum van Europa kunt u terugreizen in de tijd doorheen een aantrekkelijke streek.


Combinatie "Trein + Fiets".

Zegt het u iets om de streek te verkennen met u eigen fiets en dat u deze gratis kunt meenemen aan boord van de stoomtrein?
Dan zit u bij ons goed, de stoomtreinen die rijden op de dagen aangeduid in het geel, groen, violet en bruin bezitten over een wagon die aangepast is voor rolstoelpatiënten, maar ook voor fietsen.  Pas evenwel op!  De plaatsen zijn beperkt.


Een ander voorstel:
Vanuit Mariembourg neemt u de RAVel 2-weg in de richting Hermeton-sur-Meuse.  Ter hoogte van Matagne-la-Petite slaat u rechtsaf en daalt u af tot in Treignes.  Na de degustatie van een goed glas in de cafetaria van het Stoomtreinmuseum vervoert de Stoomtrein u en uw fiets tot in Mariembourg... En de cirkel is rond!


Speciale dagen

Speciaal voor u organiseert de CFV3V diverse “thema-dagen”

  • Speciale dagen met animaties voor kinderen.
  • Dagen met verkeer van historische rijtuigen, van hout, daterend uit 1910.
  • En dag in het teken van modelbouw.
  • Het traditionele « Stoomtreinfestival » met de ganse dag op- en afrijden van Stoomtreinen vanaf 10 uur, een beurs voor verkoop van miniatuurtreintjes en boeken, ...

 

Te Treignes: Stoomtreinmuseum

Het Stoomtreinmuseum te Treignes, geopend sinds 1994, laat u toe om oude stoomlocomotieven, oude dieseltreinen, alsook locomotieven van de jaren '50, reizigerswagons en onderhoudsmateriaal te ontdekken.  Deze machines getuigen over het rijke erfgoed van het Stoomtreinnetwerk van de Drie Valleien.
Tijdelijke- en thematische tentoonstellingen tonen u een collectie van voorwerpen en documenten in verband met de geschiedenis van de spoorwegen.


Het museum is geopend:

maart - april - mei - juni - september - oktober - november:

Van maandag t.e.m. vrijdag: van 10u00 tot 17u00 

Zaterdag en zondag: van 10u00 tot 18u00

Gesloten op maandagen

juli en augustus:

Iedere dag van 10u00 tot 18u00

 

Station van MARIEMBOURG (Stoomtrein)

C.F.V.3.V. asbl

Chaussée de GIVET 49-51 - 5660 MARIEMBOURG (BELGIQUE)

c2VjcmV0YXJpYXRAY2Z2M3YuZXU=

+32 (0)60 31 24 40

+ 32 (0)60 34 66 76

www.site.cfv3v.eu/site/ (Website)

 

Station van TREIGNES & Stoomtreinmuseum

Place de la Gare 101 - 5670 TREIGNES

060/39.09.48

bXVzZWVAY2Z2M3YuZXU=

www.cfv3v.eu/musee (Website)


 

Document acties