Toerismekantoor
U bent hier: Home / Ontspanning / Toerisme / Toerismekantoor / Verkennen / Wandelen / Permanente wandelroutes "La Viroinvaloise"
Nieuwsafbeelding - klik om de volledige afbeelding te bekijken

Permanente wandelroutes "La Viroinvaloise"

DE VIROINVALOISE - 125 of 175km puur wandelplezier!

Viroinval heeft één van de mooiste netwerken van bewegwijzerde wandelroutes in Wallonië: 37 wandelroutes in lus die telkens vertrekken vanuit één van de 8 dorpen van de entiteit, goed voor een totaal van 250 km!

De gewandelde kilometers tijdens de bewegwijzerde lussen konden niet worden neergeschreven in de logboekjes van de wandelfederaties tot waar de wandelaars aangesloten waren en zo is het concept "LA VIROINVALOISE" geboren.

23 van de 37 routes werden uitgekozen en opgenomen in de permanente wandeling "LA VIROINVALOISE", die in totaal 175km beslaat.  Het is mogelijk om een minder lange versie van 125km ag te leggen wanneer met 16 van de 37 routes aflegt (Zie hieronder de lijst van de inbegrepen circuits)

Deze 23 circuits zijn erkend door de Fédération Francophone Belge de Marches Populaires (Franstalige Belgische Federatie van Volkswandelingen), wat betekent dat ze kunnen worden opgenomen in de wandellogboeken en de officiële FFBMP-stempel kunnen krijgen.

De wandellussen van "LA VIROINVALOISE" zijn toegankelijk en kunnen het hele jaar door worden afgelegd, in de volgorde die u het beste uitkomt.  (behalve op sommige dagen tijdens het jachtseizoen)

Zoals elk jaar kan u de kalender van de jacht en de gesloten gemarkeerde wandelingen verkrijgen bij de Dienst voor Toerisme of downloaden vanaf eind september.

Bij de Dienst voor Toerisme van Viroinval kan u controlekaarten verkrijgen voor de prijs van 2,50€ en een wandelkaart, met alle bewegwijzerde wandellussen, is eveneens verkrijgbaar voor de prijs van 9€.

Er bestaat zelfs een T-shirt van "LA VIROINVALOISE" die je kan bekomen voor de prijs van 5€

Inlichtingen :

  • De wandelingen van "La Viroinvaloise" zijn het ganse jaar geopend (met uitzondering van enkele dagen tijdens het jachtseizoen)
  • De wandelussen (van 4 tot 15km) zijn zodnig gecreëerd dat deze kunnen worden afgelegd zonder al te grote moeilijkheden door zowel jong als oud.  Ieder kiest de volgorde waarin hij of zij de wandelingen wil afleggen.  Deze wandelingen laten u toe om de mooiste hoekjes van onze gemeente met niet minder dan 8 dorpen te ontdekken.
  • Het permanente wandelcircuit "La Viroinvaloise" is verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid.
  • Voor het begin van het jachtseizoen worden de data van de sluiting van de betreffende wandellussen medegedeeld aan de wandelaars.
  • De organisatie van het permanent wandelcircuit wordt verzekerd door de “Les Marcheurs de Hautes Roche à Dourbes” in samenwerking met de Dienst voor Toerisme van Viroinval en de vzw Icare. 
  • De controlekaart kan worden verkregen bij de Dienst voor Toerisme van Viroinval voor de prijs van 2,50€
  • De laatste stempel van de IVV kaarten, alsook de dorpsstempels, kunnen worden verkregen bij de Dienst voor Toerisme van Viroinval tijdens de kantooruren

 

   

 

 

Document acties