Toerismekantoor
U bent hier: Home / Ontspanning / Toerisme / Toerismekantoor / Verkennen / Wandelen / Viroinval - Wandelgemeente
Nieuwsafbeelding - klik om de volledige afbeelding te bekijken

Viroinval - Wandelgemeente

Verplaats je op een andere manier dan gewoonlijk dankzij de kleine publieke paden die toegankelijk zijn voor iedereen.

Vele gemeentes bezitten een netwerk van wegen, paden en steegjes die soms nog ongekend zijn door hun bewoners.  Een netwerk dat onder andere kan gebruikt worden voor de dagelijkse verplaatsingen te voet als alternatief voor de wagen.

Wandelen is immers een universele manier van voortbewegen.  Het is goedkoop en de basisuitrusting die ervoor nodig is kan perfect gebruikt worden tijdens andere activiteiten.  Het is eveneens niet vervuilend, want er wordt geen vervuilende emissie uitgestoten en is dus een bron van voordelen voor de gezondheid met het oog op de lichamelijke ontwikkeling.  Het wandelen is bijna voor iedereen toegankelijk, zonder discriminatie van het inkomen.

Wallonië heeft samen met de ASBL Tous à Pied 48 gemeenten die hun netwerk opwaarderen, waaronder Viroinval, benoemd tot wandelgemeente.  De gemeenten die zich engageerden in het label Wandelgemeente hebben acties ondernomen ten gunste van de zachte mobiliteit en van de ontwikkeling van een netwerk van kleine publieke verbindingswegen (inventaris, bewegwijzering, padencommissie…).  Door het label worden zij referenties voor andere gemeenten, instellingen in de branche van de kleine publieke verbindingswegen en alternatieve mobiliteit voor de wagen.

 www.tousapied.be (Website)

Document acties