Toerismekantoor
U bent hier: Home / Ontspanning / Toerisme / Toerismekantoor / Verkennen / Fietsen / Mountainbike netwerk
Nieuwsafbeelding - klik om de volledige afbeelding te bekijken

Mountainbike netwerk

"Vallées des eaux vives" - 400 km de circuits balisés + RAVel

MOUNTAINBIKE- en FIETSTOERISME

Het netwerk van bewegwijzerde routes

De vijf gemeentes VIROINVAL, CERFONTAINE, COUVIN, DOISCHE en PHILIPPEVILLE hebben hun krachten gebundeld om de liefhebbers van mountainbike- en fietstochten het EERSTE NETWERK VAN BEWEGWIJZERDE ROUTES in de Provincie NAMEN aan bieden.

Met een totale lengte van 400km is dit fietsnetwerk niet alleen voor de sportievelingen, maar eveneens voor de ganse familie. Het merendeel van de fietstochten bieden korte en lange versies en zijn zodanig met elkaar verbonden dat maximale mobiliteit tussen de vijf gemeenten mogelijk is.

Meerdere parkoers dwarsen of gaan langs de gemeente Viroinval.  De parkoers richten zich vooral op mountainbikers want het reliëf is behoorlijk stevig!  Voor het grootste plezier van sporters of liefhebbers van paden, onverharde wegen en landwegen.

Het rode parkoers - LA RONDE DU VIROIN – die de ronde maakt van de gemeente Viroinval, bestaat uit drie varianten die hieronder gedetailleerd staan, zoals op de IGN kaart op schaal 1/50.000.  Deze kaart is te verkrijgen bij de Dienst voor Toerisme van Viroinval voor de prijs van 8€.

Het is eveneens mogelijk om de gemeente Viroinval te verkennen met de wandelkaart of via het RAVeL netwerk.

Document acties